Ariane meets art in de fotografie

Ik gooi het eens over een andere boeg voor dit blogbericht. Laatst deed ik een super leuke shoot met Andrew Heuvelmans aka Haport. Hier heb ik mezelf ontdekt op een heel andere manier. Daarom wil ik graag mijn ervaring, tips en foto’s via deze weg met jullie delen.

IMG_6382

Ik geef toe, ik sta graag voor en achter de camera. Ik heb al enkele shoots mogen doen bij vrienden die met fotografie bezig zijn. Daar kwamen altijd hele leuke en spontane foto’s uit voort. Dat waren foto’s die heel erg in mijn aard lagen en waar ik 100% mezelf bij kon zijn.

Andrew vroeg me of ik het eventueel zag zitten om samen met hem foto’s te maken geïnspireerd op foto’s van Vogue. Hij wou vooral met duidelijke contrasten werken zoals zwart en wit. Aangezien dit een heel ander concept is dan dat ik gewoon ben, had ik niet direct de neiging om ja te zeggen. Het leek me uiteindelijk toch een leuke kans dus ben ik er op ingegaan. Het hielp tenslotte wel dat ik Andrew al kende.

Een heel belangrijk punt vond ik dat we op hetzelfde niveau zaten en dat we elkaar op een middenweg terugvonden door onze ideeën samen te voegen. Ik had doormiddel van foto’s en uitleg een duidelijk beeld gekregen van wat Andrew verwachte maar door mijn eigen spontane inbreng kwamen we dan weer uit op een mooie combinatie van ons twee.

Uit deze ervaring wil ik graag enkele tips meegeven. Ikzelf ben geen professioneel model dus wil ik hiermee duidelijk maken dat iedereen die wilt, dit ook kan. Het is belangrijk dat je je goed voelt bij de fotograaf zodat het makkelijk is om te ontspannen. Denk niet te veel na bij de foto’s, laat het onzekere los. Het is makkelijker om je op je gemak te voelen als je er je eigenheid er in kan brengen. Ik weet ook dat dit niet altijd gaat maar jij bent het model, jij bent jij, en dat is al een eigen inbreng.

Hieronder kan je enkele foto’s uit de shoot terug vinden

 

 

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. inemiene schreef:

  Die foto’s zien er echt fantastisch uit! Vooral de spontane foto’s vind ik echt leuk! Je mag trots zijn op het resultaat.

  Like

  1. ariacous schreef:

   Dat is super leuk om te horen! Danku ❤️

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s