BEAUTY – Gelaatsverzorging

Onze huid is iets dat we met liefde en zorg moeten behandelen. Ikzelf heb geen makkelijke huid en heb rap last van enkele puistjes. Recent heb ik het merk Babor leren kennen, sinds ik dat gebruik is men huid in hoeverre het kan, veel egaler en gezonder.

Ikzelf heb een gevoelige gecombineerde huid met vrij open poriën. Dit wil zeggen dat de huid op mijn kaken en de zijkant van men gezicht droog is en men huid op de T zone vet is. Mijn poriën staan vrij wijd open ter hoogte van men neus en men kaken. Hier kan rap talg in verstopt geraken waardoor er puistjes ontstaan. Na het gebruik van verschillende te harde reinigers en te vette crèmes, vond ik nooit een evenwicht en bleef ik sukkelen.
Nu met de Babor producten ondervind ik dat men huid veel beter is. Overdag wordt men T-zone minder rap vet en de poriën zijn minder uitgesproken. In de winter heb ik wel rapper last van droge plekjes op men kaken. Op deze droge plekken kies ik dan voor een voedende crème in plaats van men crème voor de gecombineerde huid die ik normaal over heel mijn gelaat gebruik.
Ochtend ritueel
Als eerste reinig ik men gezicht met de mild cleanser van Babor (Dit is een reinigingsmelk. Hiernaast is er ook een reinigingsolie en reinigingsgel in het assortiment van Babor). Ik verspreid de mild cleanser over het gezicht en wrijf het volledig uit, ik breng enkele druppels water er bij om het soepeler te maken en haal het er nadien met warm/lauw water af. ik dep men gezicht met een handdoek.
Soms gebruik ik ook een serum in de ochtend. Het illuminating serum van Babor is er om het gezicht er fris te laten uitzien. Deze stap voer ik niet elke dag uit omdat ik merk dat men gezicht dit niet elke keer nodig heeft.
Hierna breng ik de hoeveelheid van een dikke erwt aan dagcrème aan over heel men gezicht. Ik gebruik de dagcrème van Babor voor de gecombineerde huid. Deze zorgt er voor dat de vette zones mat blijven doorheen de dag en dat de droge zones gevoed worden.
Deze stappen voer ik elke dag uit, ook als ik gezellig thuis blijf. Als ik schmink draag zijn dit de stappen die ik uitvoer voor dat ik mijn primer en schmink aanbreng.
Avond ritueel
Ik start met mijn oogmake-up er af te halen met de double effect oogmake-up remover van Nivea. Deze werkt voor mij het beste aangezien deze een bepaalde hoeveelheid olie bevat. Zo moet ik niet te hard wrijven op men ogen om al de schmink er af te halen.
Hierna reinig ik men gezicht met de mild cleanser van Babor (idem ochtend).
Als laatste breng ik mijn nachtcrème aan. Deze crème is eentje die de dermatoloog mij aanraadde. Het is de TriAcnéal expert van Avène. Deze zorgt er voor dat men oneffenheden ’s nachts behandeld worden. Zo ziet mijn huid er ’s ochtends veel egaler uit.
Extra
Onze huid heeft af en toe ook eens een extratje nodig. Dit kunnen we doen door onze huid eens diep te reinigen of onze huid te verwennen met extra vitaminen via een ampule of serum.
Ampule 
Er bestaan verschillende ampules voor verschillende doeleinden. Deze twee die ik heb zijn deIntense Balancing Fluid en de Microsilver Concentrate. Bij een verwenavondje kan je dit op het einde van je gelaatsverzorging op het gezicht inwerken. Dit gebeurt het beste ’s avonds omdat je huid ’s nachts deze actieve stoffen beter opneemt.
Diepte reiniging 
Het is ook belangrijk dat we regelmatig (1 a 2 keer per week) ons gezicht grondig reinigen. Dit kunnen we doen met een peeling of met een gezichtsmasker die dient voor het reinigen van de huid.
Mijn favorieten hiervoor zijn de Pure Clay maskers van L’oréal skin expert.
Hoe ziet jullie reinigingsritueel er uit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s