DIY – Fall candle holder

Als ik denk aan de herfst, dan denk ik aan cosiness! Ik wil men kamer dan vol kaarsen, kussens, dekens en andere gezellige decoratie stukken vullen. Wat is er dan de beste manier om dit zo goedkoop mogelijk te doen? Een DIY!

Na wat inspiratie op te doen op Pinterest ging ik aan de slag.
Benodigdheden:
  • Laptop
  • Printer
  • Papier
  • Schaar
  • Krantenpapier
  • Spray paint (Winkel: Action)
  • Glazen bokalen
  • Touw
  • Plakband
  • Kaarsje
Er wordt gestart met enkele patronen of tekeningen te kiezen die uiteindelijk op de bokalen terechtkomen. Ik koos voor een blad van een esdoorn en het gewei van een hert. Print dit uit en knip het uit.
TIP: Zorg er wel voor dat de tekening makkelijk uit te knippen valt. Indien de vormen te fijn zijn, kan dit ook met een breekmes.
Deze stap kan ook uitgevoerd worden door zelf een afbeelding te tekenen.

Na het uitknippen wordt het papier op de bokaal gekleefd. Ik deed dit met plakband zodat ik geen resten van lijm had. Het plakband draaide ik in elkaar zodat het langs twee kanten kon kleven.
TIP: Plakband is niet de beste oplossing, de verf van de spuitbus komt onder het papier terecht. Zorg er voor dat de hoekjes en kantjes goed vasthangen aan de bokaal.

 

Nu kan er gestart worden met het aanbrengen van een eerste laag. Schud de spuitbus goed voor het gebruik. Hou de spuitbus ongeveer 20 cm van de bokaal tijdens het spuiten. Druk de spuitbus niet te lang in, werk met kortstondige periodes. Als je te lang en te dicht spuit krijg je te veel verf en gaat dit gaan druppen.

Laat de bokaal drogen na de eerste laag. Breng hierna een tweede laag aan. Indien gewenst kunnen er nog meer lagen aangebracht worden.

TIP: Als er toch verf onder het papier komt, dan kan je dit verwijderen door dissolvant en een wattenstaafje te gebruiken.

Laat het volledig drogen en haal dan pas het papier met de plakband eraf. Voor extra versiering, kan je met een touw nog enkele keren rond de bovenkant van de bokaal gaan.
Last but not least, zet er een kaarsje in.

 

 

Welke herfstdecoratie is jou favoriet?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s